Як захистити автомобіль від викрадення: 3 корисних поради

В останні роки в Україні істотно зменшилися випадки крадіжки автомобілів. У 2016 році було зафіксовано 9,5 тис. злочинів, в 2017 — менше 7 тис., в 2018 — до 5 тис. незаконних заволодінь. Одна з причин цього — поява ефективних і недорогих методів, які підвищують безпеку машини. Розглянемо деякі з них.

 

GPS маячок автотрекінг

Найпростішим, але одночасно і найдієвішим способом захисту свого автомобіля є GPS маячок. Фахівці компанії «Київстар», яка продає і обслуговує пристрої, розповіли, що популярність автомаяків з кожним роком збільшується. Працюють вони дуже просто: ховаються в машині так, щоб зловмисник не зміг відшукати і прибрати маяк. Герметичний корпус із захистом від пилу і бризок стандарту IP65 дозволяє розміщувати маячок в будь-якому важкодоступному місці автомобіля. Живиться пристрій від вбудованого акумулятора, розрахованого на 4 роки автономної роботи, забезпечений системою GPS і LBS. У разі викрадення надсилає власнику інформацію про місцезнаходження його автомобіля.

ВІДПРАВИТИ ЗАЯВКУ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ СТРАХОВКИ
Для розрахунку заповніть, будь ласка, форму. Співробітник АСК «ОМЕГА» зателефонує Вам найближчим часом

Експерти «Київстар» розповіли, що абонентська плата за використання придбаних у них маяків становить всього 35 грн в місяць. За ці гроші власнику автомобіля стають доступні:

  • безкоштовний додаток, через який зручно управляти маячком і переглядати карту переміщення автомобіля;
  • включення режиму «Погоня», в якому маячок безперервно буде надсилати власнику дані про своє місцезнаходження;
  • автотрекінг, який працює в зв’язці з автоінформером, і дозволяє в додатку маяка отримувати всю інформацію про посягання на машину.

Головна особливість такого маяка в тому, що його неможливо знайти сканерами. Навіть якщо зловмисникам вдасться викрадення, вони будуть повністю впевнені, що машина не відстежується. А власник в цей час вживе всіх заходів для того, щоб повернути собі своє майно.

 

Позаштатна сигналізація

Автоексперти рекомендують особливу увагу приділити сигналізації. 99% всіх заводських сигнальних пристроїв повністю вивчені злочинцями і легко зламуються. Тому варто змінити штатну сигналізацію на сучасну дорогу електронну систему, яка хоч і не забезпечить повний захист автомобіля, але істотно ускладнить роботу викрадачам. Як варіанти протиугінних систем варто розглядати пристрої лідерів ринку — Scher-Khan, Pandora або Starline. Для максимального захисту можна додатково встановити механічні захисні засоби: блокіратор КПП, замок на кермо або педалі, блокіратор колеса.

 

Захисний чохол для пульта управління

За статистикою, більшість викрадень автомобілів під сигналізацією відбувається за допомогою спеціального пристрою, що зчитує обладнання, яке ловить сигнал брелка власника і може його відтворювати для зняття захисту. Зазвичай це відбувається на автостоянках, біля супермаркетів і у дворах житлових будинків. Але є дуже простий і недорогий спосіб захисту — спеціальний чохол, завдяки якому зчитати сигнал брелка неможливо.

 

Уважно стежте за своїм автомобілем і не намагайтеся заощадити на безпеці.

Пам’ятайте, які б інтелектуальні системи захисту ви не встановили, знайдуться умільці, які зможуть їх обійти. Тому для більшої безпеки варто одночасно використовувати кілька систем захисту.

 

За матеріалами www.autocentre.ua

Страхова компанія «ОМЕГА» оскаржує рішення НБУ про відкликання ліцензії

28.04.2023

Акція для абонентів «Київстар»

25.12.2022

З Новим Роком!

23.12.2022

АСК «ОМЕГА» — 28 років!

10.11.2022